Onderhoud en reparaties

Men denkt vaak dat elektrische installaties na plaatsing geen aandacht meer vereisen. Dit is echter niet het geval. Net als een houten vloer die 1 à 2 keer paar in de olie gezet moet worden, vergt ook elektra onderhoud. Dit om schade of storingen te voorkomen. Voltis kan onderhoud en reparaties uitvoeren aan bestaande elektrische systemen in uw woning of bedrijfspand.

Periodiek onderhoud van elektrische installaties

Wilt u zeker weten dat uw pand goed onderhouden en veilig is? Dan is het raadzaam om uw elektrische installaties regelmatig door een ervaren elektricien te laten nakijken en bijstellen. Voltis kan periodiek onderhoud voor u plegen. In dit geval doen we één tot enkele keren per jaar een grondige inspectie van de elektrische installaties in de woning of kantoorpand. We controleren onder meer de (nood)verlichting, databekabeling, inbraaksignaleringssystemen, airco’s en klimaatbeheersingssystemen. Vooraf bespreken we de elektrische installaties die we gaan controleren. Na afloop ontvangt u van ons een gedetailleerde rapportage. Moet een onderdeel vervangen of gerepareerd worden? Dan kan Voltis dit direct voor u doen.

Ik wil een offerte

Onderhoud meterkast
Reparatie en onderhoud elektra

Stroomuitval en brandgevaar voorkomen

Slecht onderhouden elektra kan leiden tot financiële en materiële schade. Zo kan kortsluiting de complete bedrijfsvoering platleggen. Mailen, bellen of online betalingen regelen is dan niet meer mogelijk. Een flinke domper voor ondernemingen die volledig digitaal afhankelijk zijn. De uitval van elektriciteit kan daarentegen ook fatale gevolgen hebben. Dit geldt onder meer voor risicovolle bedrijven, ziekenhuizen of logistieke centra met veel koelingen. Het laten onderhouden van uw elektra geeft een stukje zekerheid en voorkomt onnodige herstelkosten. Bovendien minimaliseert u de risico’s die elektriciteit met zich meebrengt. 

Een van die risico’s bestaat uit brandgevaar als gevolg van ondeugdelijke aanleg van of slecht onderhoud aan elektrische installaties en daarop aangesloten arbeidsmiddelen. De statistieken liegen er niet om: een elektrisch defect is de boosdoener van maar liefst 30% van alle bedrijfsbranden in ons land. Voor de veiligheid in en rondom uw woning of bedrijfspand is het dan ook van belang om de elektra goed te onderhouden.

Offerte aanvragen

Zijn de stoppen in de meterkast doorgeslagen of is de elektra in huis aan vervanging toe? Dan wilt u hulp van de professionele elektriciens van Voltis. We zijn zowel doordeweeks als in het weekend beschikbaar. In geval van nood staan wij direct voor u klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.