Laadpaal installeren

Jouw elektrische auto opladen bij je thuis of op kantoor? Voltis is gespecialiseerd in de installatie van laadpalen. Zo geregeld, zo geplaatst.

Jouw elektrische auto opladen; gewoon op je eigen oprit

Heb je een elektrische auto, dan is een eigen laadpaal op de oprit ideaal. Je kunt de auto gewoon thuis opladen. Zorgen over de beschikbaarheid van openbare laadstations is verleden tijd. Elke ochtend staat een volle accu op je te wachten. Naast gemak heeft privé opladen ook een financieel voordeel. Door oplopende benzineprijzen en belastingvoordelen kan een laadpaal aan huis op de lange termijn kostenbesparend zijn. Ervaar het gemak van jouw eigen laadpaal voor de deur en laat de laadpaal installeren door de elektriciens van Voltis. Wij plaatsen het oplaadpunt voor jouw auto zorgvuldig op de gewenste plek.

Een laadpaal installeren bij jouw bedrijf

Voltis helpt ook ondernemers aan een laadpaal op kantoor. Met een zakelijke laadpaal biedt je jouw medewerkers de mogelijkheid om hun hybride of elektrische (lease)auto op te laden. Het is een stukje service die een relatief lage investering vergt. Ook klanten en gasten kunnen na hun bezoek weer opgeladen op pad. Staat duurzaamheid bij jouw onderneming hoog in het vaandel? Dan is een laadpaal op kantoor zeker een must. Helemaal fijn: er bestaan subsidies voor bedrijfslaadpalen. Zo kun je met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) een investeringsaftrek krijgen van maximaal 45% op het bedrag van de investering.

Opladen via zonnepanelen

Het is mogelijk om de accu van de auto op te laden met energie uit zonnepanelen. Die combinatie is extra duurzaam en nog kostenvoordelig ook. Heb je nog geen zonnepanelen, dan is het zeker de overweging waard. Voltis helpt je graag bij het aanleggen van de voeding van de zonnepanelen.

Voorkom gevaarlijke situaties en schakel een professional in

Wie zijn eigen oprit wil voorzien van een laadpaal, mag deze op eigen houtje installeren. Er is zelfs geen vergunning nodig. Let wel; het installeren van een laadpaal is geen eenvoudige klus. Ook niet voor de gemiddelde doe-het-zelver. Vaak moeten er extra groepen aangelegd worden of is een aanpassing van de huidige de groepenkast nodig. Dit om overbelasting van het stroomnetwerk te voorkomen. Indien er te veel apparaten op één groep zijn aangesloten, kan dit leiden tot kortsluiting of zelfs brand. Deze gevaarlijke situaties wil je natuurlijk ten allen tijde vermijden. 

Om de meterkast met de laadpaal te verbinden, zullen kabels van buiten naar binnen getrokken moeten worden. Dit gebeurt over het algemeen via de buitenwand of via de kruipruimte. Voor het klaren van deze klus is enig graaf- en boorwerk nodig. De aanwezige gas- en/of waterleidingen kunnen hierbij een groot obstakel vormen. Indien per ongeluk een gasleiding geraakt wordt, zijn de gevolgen niet te overzien. Ons advies is dan ook: kies voor veiligheid en neem een specialist in de hand.

Laat je laadpaal installeren door Voltis

Het laten installeren van een laadpaal door een gecertificeerd elektricien heeft zo zijn voordelen. In de eerste plaats heb je de zekerheid dat de laadpaal goed en veilig geïnstalleerd wordt. Daarnaast heb je geen omkijken naar al het kabelwerk en de bijbehorende graaf- en boorwerkzaamheden. Staat de laadpaal netjes op zijn plek? Dan nemen we samen de werking van het apparaat nauwkeurig door. Met ruim 17 jaar ervaring op de teller heeft Voltis al veel automobilisten geholpen bij het plaatsen van laadpalen. Zowel particulieren als bij bedrijven in Amstelveen en omgeving. Heb je vragen over het laadpaal installeren of heb je advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Het team van Voltis helpt je graag.

Offerte aanvragen

Zijn de stoppen in de meterkast doorgeslagen of is de elektra in huis aan vervanging toe? Dan wilt u hulp van de professionele elektriciens van Voltis. We zijn zowel doordeweeks als in het weekend beschikbaar. In geval van nood staan wij direct voor u klaar. Vraag vrijblijvend een offerte aan.